Hányan élhetnek a végtörlesztés lehetőségével?

Infostart
2011. szeptember 14. 15:09
Egymillió banki ügyfelet is érinthet a kormány javaslata, miszerint meghatározott árfolyamon, svájci frank esetében 180 forinton lehet végtörleszteni a lakáshitelt - mondta a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének szóvivője. Binder István hozzátette: a legnagyobb devizahitel-állománnyal rendelkező öt banknál a felügyelet témavizsgálatot indított.

Akár egymillió olyan család is élhet a kedvezményes végtörlesztés lehetőségével, akik eddig rendben fizették a részleteiket - mondta az InfoRádióban a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének szóvivője. Binder István hozzátette: elképzelhető, hogy tartalékaikat mozgósítva megpróbálkoznak a végtörlesztéssel, míg az árfolyamfixálást várhatóan inkább azok választják majd, akiknek most nehézséget okoz hónapról hónapra előteremteni a törlesztőrészletet.

Ha egy banknál nagy a lakossági hitelállomány, akkor azon belül vélhetően a devizahiteles állomány is hasonló arányú lehet - közölte arra a kérdésre, hogy mely bankokat érinthetik leginkább a kormány javaslatai.

A szóvivő szólt arról is, hogy a felügyelet vizsgálatot indított az öt legnagyobb devizahitelállománnyal rendelkező banknál. Ennek során a többi között a kamatemelések jogosságát és az előtörlesztések menetét is vizsgálják.

Hanganyag: Panulin Ildikó


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást