Vannak, akik még nem kapták meg a reálhozamot

Infostart
2011. augusztus 30. 16:55
Még mindig vannak, akik nem kapták meg a reálhozamukat, mivel rossz címet adtak meg, ráadásul a jogszabályok elvileg nem adnak lehetőséget az újrautalásra.

Nem oldódtak meg a problémák a reálhozamok kiutalása körül, ugyanis még mindig vannak, akik nem kapták meg a magán-nyugdíjpénztárak által kiküldött összeget. Ennek oka, hogy nem volt megfelelő a pénztáraknál lévő lakcímük.

A Magyar Postától kapott tájékoztatás szerint már csak azok az összegek vannak a postafiókokban, amelyek beazonosítható tételek, de valamilyen oknál fogva még nem jelentkezett érte a volt pénztártag távollét, szabadság vagy betegség miatt. Ezeket az összegeket a posta szeptember 16-ig letétként őrzi, eddig az időpontig jelentkezhetnek érte a volt pénztártagok.

Voltak azonban olyan tételek is, amelyeknél nem tudták beazonosítani a címzettet, a lakcím változása miatt, ilyen esetben ezeket az összegeket kézbesíthetetlennek minősítették és visszautalták a magán-nyugdíjpénztáraknak.

A nemzetgazdasági minisztérium utasítása szerint ezeket az összegeket a törvényben meghatározott időpontig, szerdán éjfélig újra ki kellene küldeni a magán-nyugdíjpénztáraknak, azonban a jogszabályok nem tesznek lehetővé csak egyszeri kiutalást.

Bába Julianna, a Stabilitás Pénztárszövetség elnöke elmondta: annak ellenére, hogy a szükséges kormányrendelet a mai napig nem született meg, a pénztárak mindazoknak, akik bejelentették a jelenlegi lakcímüket, újrautalják a nekik járó reálhozamokat.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást