Itt az újabb brutális benzináremelés

Infostart
2011. július 18. 12:48
Emeli bruttó 8-8 forinttal a 95-ös benzin, illetve a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt. - értesült a Portfolio.hu piaci forrásokból.

Szerdán nulla órától 8 forinttal emeli a MOL a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi listaárát - tudta meg a Portfolio.hu. Ez azt jelenti, hogy az olajcég a benzin literjét a kiskereskedőknek listaáron bruttó 366,5 forintért, a gázolajat pedig bruttó 353,9 forintért adja majd.

Bár az egyes kutak árképzése egymástól eltérő, az autósok nagyjából ugyanilyen mértékű emeléssel szembesülnek majd szerdától az állomásokon. Ez azt jelenti, hogy a benzint átlagosan 383-384 forintos literenkénti áron, míg a gázolajat 370-371 forintos literenkénti áron tankolhatják majd az autósok.

A szerdai áremelést követően az üzemanyagok ára egyre közelebb kerül a május eleji 389 forintos benzinár csúcshoz, illetve a március végi 376 forintos gázolajár csúcshoz.

A hazai üzemanyagárak emelkedésének oka a benzin és gázolaj dollárban mért jegyzésárának emelkedése, melyre a forint dollárral szembeni gyengülése csak rárakott egy lapáttal.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Sándor Dávid, a Portfolio.hu elemzõje
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást