Az Air France húsz százalékkal növelné kínai árbevételét

InfoRádió / MTI
2011. július 6. 10:04
Az értékesítését tekintve legnagyobb európai légitársaság Air France-KLM legalább évi 20 százalékkal növelné értékesítési árbevételét Kínában - mondta Marnix H. Fruitema, a társaság ázsiai térségért felelős elnök-helyettese a Reuters hírügynökségnek adott interjúban szerdán.

Az üzletember arról tájékoztatott, hogy az elkövetkező két évben 5 új célállomásra szállítanának utasokat az ázsiai-csendes-óceáni térségben, s ebből egy vagy kettő lenne Kínában.

A légitársaság legnagyobb ázsiai piaca Japán, de arra törekszik, hogy bővítse kínai jelenlétét. Az idei évben új járatot indított a déli Hsziamen városba. Ezzel együtt az Air France-KLM összesen nyolc kínai városba szállít utasokat.

A társaság májusban az utasszállító kapacitások 5,9 százalékos növekedése mellett 4,9 százalékkal növelte utasforgalmát, így némileg romlott a kihasználtsági mutatója. A vállalat akkori tájékoztatása szerint a vártnál kedvezőtlenebb keresletet elsősorban az észak-afrikai és közel-keleti politikai helyzet, illetve a japán természeti csapások negatív hatásai okozták.