Sajátrészvényt vásárolt az E-Star

InfoRádió / MTI
2011. június 4. 13:12
Az E-STAR Alternatív Energiaszolgáltató Nyrt. 4.545 darab sajátrészvényt vásárolt 10.040 forintos átlagáron június elsején - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

Bejelentette azt is, hogy kötvényprogramjának lakossági jegyzése lezárult: a befektetők 326 millió forint értékben jegyeztek a kötvényekből, így az intézményi és lakossági befektetők összesen 2,2 milliárd értékű jegyzési igényt nyújtottak be.

A közleményben ismertetik: míg az intézmények több típusú, köztük változó futamidejű kötvényt jegyezhettek, addig a lakossági befektetők fix kamatozású kötvényekre nyújthattak be jegyzési igényt. Az új típusú, hosszabb futamidejű kötvények sikerét az E-Star vezetősége a befektetői érték kiemelkedő mutatójának és a vállalatba vetett bizalom tanúságának tekinti.

Az új kötvénysorozat kibocsátásával a vállalat diverzifikálta kötvényeinek lejárati szerkezetét, csökkentve a jövőbeli
refinanszírozási kockázatot.

A vállalati kötvényprogram során eddig összesen több mint 7 milliárd forint összegű kötvényt jegyeztek le az intézményi és lakossági befektetők. A kötvényekkel rendszeresen kereskednek a Budapesti Értéktőzsdén.

A kötvényprogramból befolyó összeg a korábban meghirdetettek alapján továbbra is a társaság nemzetközi terjeszkedését támogatja, stratégiájának és növekedési perspektíváinak előremozdítását segíti elő - áll a közleményben.

Az E-Star részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde A kategóriájában lehet kereskedni. A papír a pénteki kereskedést 10.850 forinton, az előző napinál 350 forinttal drágábban zárta, több mint 56 millió forintos forgalomban. Az elmúlt 52 hétben a részvény legmagasabb záró ára 12.430 forint, a legalacsonyabb 9.250 forint volt.