Nem támogatja vízlépcsők építését a nemzeti erőforrás miniszter

InfoRádió / MTI
2011. május 18. 15:57
Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter - a Reális Zöldek Klubjának állításával szemben - nem támogatta és nem támogatja vízlépcsők építését - közölte a tárca szerdán.

A közlemény szerint a miniszter még egyetemi tanárként 1989-ben részt vett a nagymarosi vízlépcsők építése elleni tiltakozáson. Réthelyi Miklós véleménye erről miniszterként sem változott, ma sem támogatja vízlépcsők építését a Dunán.

A Reális Zöldek Klub valótlanul hivatkozott egy korábbi levelezés szövegkörnyezetéből kiemelt mondattal arra, hogy Réthelyi Miklós támogatta vízlépcső építését - olvasható a közleményben.

A Reális Zöldek Klubja május 7-én az MTI-hez küldött közleményben jelezte: felkérte Orbán Viktor miniszterelnököt arra, hogy Magyarország ne ellenezze vízlépcsők építését a Dunán, mint ahogyan ezt a Duna-stratégia keretében a magyar EU soros elnökség idején a kormány teszi.

A szervezet közleménye szerint "a reális zöldek eszmeiségével és gondolkodásmódjával egyetért Fellegi Tamás a fejlesztésekért felelős miniszter és hasonlóan vélekedik Réthelyi Miklós miniszter a reális zöldek gondolkodásmódjáról".