Így alakulnak az árak a fővárosi panelpiacon

Infostart
2011. május 18. 19:15
Minimálisan csökkent a fővárosi panellakások ára az idei első négy hónapban a tavalyi hasonló időszakhoz képest - mondta a Duna House elemzője. Rutai Gábor hozzátette: jellemzően a 40-60 négyzetméter alapterületű panelek a keresettek, a vásárlók háromnegyede az 5-10 millió forint közötti árkategóriában keres panellakást.

Az idei első négy hónapban 206 ezer forintra csökkent az egy évvel korábbi 207 ezer forintról a budapesti panellakások négyzetméter ára - közölte a Duna House elemzője.

Rutai Gábor az InfoRádiónak elmondta: idén január-februárban alig volt forgalom, mivel a vevők kivártak, majd márciustól újra megélénkült a piac.

A panellakások piaci átlagára egy év alatt 9,34 millió forintról 9,12 millió forintra csökkent. A vásárlók háromnegyede az 5-10 millió forint közti lakásokat keresi, míg a maradék egynegyed a 10-15 millió forint közöttieket.

Tavaly a III. és a XI. kerületi panellakások voltak a legkeresettebbek, de idén már nem lehet területi alapon kiemelni - közölte az elemző. Hozzátette: a 44-45 négyzetméteres lakásokat keresik a legtöbben.

Rutai Gábor beszélt arról is, hogy az energiahatékonyság egyre fontosabb vásárlói szemponttá válik. Jövőre már be kell mutatni az energiatanúsítványt az értékesítéskor.

Hanganyag: Panulin Ildikó


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást