Helyreáll a rend a Toyota európai üzemeiben

InfoRádió / MTI
2011. május 17. 17:20
Helyreáll a márciusi kettős természeti katasztrófa miatt felborult rend a Toyota európai üzemeiben, a termelést júniusra futtatják fel - közölte a társaság kedden.

A Japánban történt földrengés- és szökőár-katasztrófa miatt Európában is felbomlott az alkatrészellátási lánc, áprilisban és májusban öt európai Toyota-gyárban kellett visszafogni a termelést.

Visszaesett az értékesítés is, a kontinensen összesen 70 ezer Toyota és Lexus márkájú kocsit szállítottak le a kereskedőknek áprilisban, míg az első negyedévben 75 ezer volt a havi átlag.

A termelés végül a vártnál hamarabb állhat helyre, a lengyelországi, törökországi, walesi és angliai Toyota üzemben már a következő hónapban elérik a katasztrófa előtti szintet. A franciaországi gyárban már hétfőn a korábbi rend szerint folyik a termelés.

Az Egyesült Államokban is lendületet vesz a Toyota, júniusra a jelenlegi 30 százalékról 70 százalékra emelkedik a kapacitások kihasználtsága. A hazai gyárakban is júniusra érik el a 70 százalékot - közölte a japán gépjárműgyártó.