Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Fölmérték, mennyire elégedettek a fogyasztók a gázszolgáltatókkal

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Magyar Energiahivatal felmérése szerint a gázszolgáltatás terén a fogyasztók leginkább az ügyfélszolgálatokkal elégedetlenek. Emellett még mindig sok kritikával illetik a gázszámlák érthetőségét.

A 2010 szeptemberében, mintegy tízezer felhasználó megkérdezésével végzett kutatás szerint a fogyasztók egy dologgal maradéktalanul elégedettek, ez pedig a gázszolgáltatás folyamatossága - derült ki a Magyar Energiahivatal közleményéből.

A gáz minőségének stabilitását és a fűtőértékről kapott tájékoztatást azonban már sokan kritizálták. Szintén jó hír a szolgáltatóknak, hogy a fogyasztás mérésének pontosságát a felhasználók nem kérdőjelezték meg.

Évek óta kritikával illetik viszont a gázszámlák érthetőségét. Ennek ellenére a lakossági válaszadók kicsivel több mint fele nagyon jónak, vagy jónak ítélte a számlákat, további 15 százalékuk pedig inkább jónak.

Azok közül, akik valamilyen szinten elégedetlenek voltak, csupán 24 százalék jelezte, hogy nem érti a számlát. Meg kell azonban jegyezni, hogy éppen a fogyasztói kritikákra reagálva új számlaképet alkalmaznak a fogyasztók 2010 decemberétől, de a felmérés már korábban készült.

Az előző évekhez hasonlóan elégedetlenek a fogyasztók a gázszolgáltatók ügyfélszolgálataival, főleg azok telefonos elérhetőségével, illetve a panaszkezeléssel is, ugyanis a legtöbben telefonon szeretnék elintézni ügyes-bajos dolgaikat a szolgáltatókkal, és emellett nőtt az internetes ügyfélkapcsolat népszerűségének növekedése is.

A felmérés kimutatta azt is, hogy a felhasználók a gáz díjait rendkívül magasnak tartják, és 40 százalékuk részben vagy teljesen aránytalannak tartja a kapott szolgáltatást és az árat. A szabad kereskedőválasztás lehetőségéről a lakossági gázfogyasztók 89 százaléka értesült, ugyanakkor csak 9 százalékuk jelzett váltási szándékot.