eur:
393.06
usd:
366.87
bux:
66548.58
2024. április 25. csütörtök Márk

Fölmérték, mennyire elégedettek a fogyasztók a gázszolgáltatókkal

A Magyar Energiahivatal felmérése szerint a gázszolgáltatás terén a fogyasztók leginkább az ügyfélszolgálatokkal elégedetlenek. Emellett még mindig sok kritikával illetik a gázszámlák érthetőségét.

A 2010 szeptemberében, mintegy tízezer felhasználó megkérdezésével végzett kutatás szerint a fogyasztók egy dologgal maradéktalanul elégedettek, ez pedig a gázszolgáltatás folyamatossága - derült ki a Magyar Energiahivatal közleményéből.

A gáz minőségének stabilitását és a fűtőértékről kapott tájékoztatást azonban már sokan kritizálták. Szintén jó hír a szolgáltatóknak, hogy a fogyasztás mérésének pontosságát a felhasználók nem kérdőjelezték meg.

Évek óta kritikával illetik viszont a gázszámlák érthetőségét. Ennek ellenére a lakossági válaszadók kicsivel több mint fele nagyon jónak, vagy jónak ítélte a számlákat, további 15 százalékuk pedig inkább jónak.

Azok közül, akik valamilyen szinten elégedetlenek voltak, csupán 24 százalék jelezte, hogy nem érti a számlát. Meg kell azonban jegyezni, hogy éppen a fogyasztói kritikákra reagálva új számlaképet alkalmaznak a fogyasztók 2010 decemberétől, de a felmérés már korábban készült.

Az előző évekhez hasonlóan elégedetlenek a fogyasztók a gázszolgáltatók ügyfélszolgálataival, főleg azok telefonos elérhetőségével, illetve a panaszkezeléssel is, ugyanis a legtöbben telefonon szeretnék elintézni ügyes-bajos dolgaikat a szolgáltatókkal, és emellett nőtt az internetes ügyfélkapcsolat népszerűségének növekedése is.

A felmérés kimutatta azt is, hogy a felhasználók a gáz díjait rendkívül magasnak tartják, és 40 százalékuk részben vagy teljesen aránytalannak tartja a kapott szolgáltatást és az árat. A szabad kereskedőválasztás lehetőségéről a lakossági gázfogyasztók 89 százaléka értesült, ugyanakkor csak 9 százalékuk jelzett váltási szándékot.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 07:57
×
×
×
×