Növekedéssel zárt tavaly a Bookline

Infostart
2011. április 19. 20:13
A nehéz piaci helyzet ellenére árbevétel-növekedést ért el 2010-ben a Bookline Nyrt. - mondta a társaság elnök-vezérigazgatója. Starcz Ákos szerint bár továbbra is fő piacuk a könyvpiac, az idei tíz százalék alatti tervezett növekedést az egyéb termékek: ajándékok, játékok forgalmazása hozhatja.

Árbevétel-növekedéssel zárta a 2010-es évet a Bookline Nyrt. A cég az előző év azonos időszakához képest 3,3 százalékos növekedést könyvelhetett el, az árbevétel így meghaladta a négy milliárd forintot - mondta az InfoRádiónak Starcz Ákos.

A Bookline Nyrt. elnök-vezérigazgatója hozzátette: továbbra is a könyv lesz a cég fő piaca, annak ellenére is, hogy évről évre dinamikusabban bővül az egyéb termékek forgalma, és a könyvpiac továbbra is komoly strukturális válságban van.

A könyvpiac zsugorodása folytatódik, és várhatóan 2012 is a csökkenés jegyében telik majd. Ennek ellenére egyszámjegyű, de a tíz százalékhoz közeli növekedést várunk az idén - emelte ki Starcz Ákos, aki elmondta, hogy új termékek (bor és pálinka) árusítását is tervezi a Bookline.

A logisztikát nem igénylő, szolgáltatásjellegű értékesítésben tudunk igazán sikeresek lenni, és itt tudjuk kiaknázni azt az előnyt, hogy több mint 600 ezer regisztrált felhasználónk van - fűzte hozzá a Bookline Nyrt. elnök-vezérigazgatója

Hanganyag: Panulin Ildikó


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást