Hatalmas parkoló épül Szigetszentmiklóson

InfoRádió / MTI
2011. április 19. 11:46
Több mint száz férőhelyes P+R parkoló építését kezdték meg Szigetszentmiklóson, a gyártelepi HÉV-megálló mellett - közölte a város polgármestere.

A munkálatokra több mint 97 millió forintnyi uniós támogatást nyert el Szigetszentmiklós önkormányzata, a BKV Zrt. és a Parking Kft. által alapított konzorcium; ez az összeg a költségek 90 százalékát fedezi.

Szabó József (Fidesz-KDNP) polgármester tájékoztatása szerint a 121 autó és 20 kerékpár biztonságos tárolására alkalmas P+R parkoló elkészülte (várhatóan június) után várhatóan egyre többen szállnak majd vonatra a Budapest-Ráckeve vonalon, így csökkenhet a városon átmenő gépkocsiforgalom. Mivel az előrejelzések szerint 2015-re körülbelül 12 százalékkal nő a Szigetszentmiklós központú kistérség lakosainak száma, az új parkoló hozzájárul az elővárosi közlekedés gyorsításához is.

A szigetszentmiklósi önkormányzat döntése értelmében a pályázati pénzből finanszírozott 105 gépkocsihelyen túl további 16, P+R szabvány szerinti parkolóhelyet alakítanak ki saját erőből, s elkészül a Gyári út és a rendőrség közötti "csatlakozó" útszakasz is - mondta a polgármester.

A fedett kerékpártárolókkal ellátott létesítmény területén, illetve annak közelében egyebek mellett térfigyelő rendszert és akadálymentesített gyalogutakat építenek ki, de a zöldfelületek is bővülnek, szépülnek majd - közölte Szabó József.