Így választanak nyári gumit a magyarok

Infostart
2011. április 18. 15:30
Átlagosan 19 ezer forintért vásárolunk nyári gumit az autónkra - állapította meg az árukereső.hu elemzése. A portál marketingigazgatója az InfoRádiónak azt mondta: az ár döntő szempont, de a minőséget is figyelik a vásárlók, így általában a második-harmadik legolcsóbb abroncsot választják.

A vásárlók többsége számára az ár a legfontosabb, amikor nyári abroncsot választanak - mondta az InfoRádiónak az Árukereső.hu marketingigazgatója, miután a vég az honlapon megforduló közel havi kétmillió látogató érdeklődését és vásárlási szokásait elemezte.

Rácz István hozzátette: a jó idő beköszöntével négyszeresére ugrott a kereslet a gumiabroncsok iránt. A legtöbben nyári gumit vásárolnának, a négy évszakos változat után jóval kevesebben érdeklődnek.

A látogatók háromnegyede a legolcsóbb árkategóriában, azaz 19 ezer forint alatt választ abroncsot, a legfontosabb szempont tehát az árérzékenység; a vásárlók csak ezután figyelnem a márkákra, illetve a jobb minőségre és a megtakarítási lehetőségekre.

A nyárigumi-piacot öt márka határozza meg, a fogyasztók többsége pedig lengyel abroncsot választ, ez általában a második-harmadik legolcsóbb termék - fűzte hozzá Rácz István.

Az autósok negyede 195 milliméter szélességű nyári gumit keres, míg hatoduk 205, illetve 185 milliméteres abroncsot választ. Az átmérő tekintetében a 15 colos a favorit, a vevők több mint harmada választja ezt, és átlagosan tíz emberből kettő választ 16 vagy 14 colos autógumit.

Hanganyag: Panulin Ildikó


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást