eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Ez a helyzet a fővárosi telekpiacon

Jelentősen visszaesett az építési telkek iránti kereslet, és az árak is csökkentek - állapította meg a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt. felmérése. A társaság vezérigazgatója az InfoRádióban elmondta: a családi házak építésére alkalmas, jó minőségű telkek iránt van kereslet, az üzleti célú telkek kereskedelme viszont teljesen leállt.

Hasonló, vagy nagyobb mértékben estek a piacon az építési telkek árai, mint a lakóingatlanoké. Ugyanakkor megfigyelhető, hogy a közkedveltebb budapesti kerületekben tartották a telekárakat - mondta az InfoRádióban, a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt. vezérigazgatója.

Angel Gábor utóbbira példaként a főváros III. kerületét említette, illetve az agglomerációban Üröm és Csömör környékén sem tapasztalható olyan értékcsökkenés, mint a lakóingatlanoknál.

A vezérigazgató elmondta, hogy egyértelműen a piacot a családi házas fejlesztési telkek mozgatják, az üzleti célú telkek kereskedelme viszont teljesen leállt.

A tapasztalatok szerint a 800-1000 négyzetméteres telkeket keresik leginkább. Fontos szempont a választásnál a környezet minősége, rendezettsége, mennyire ellátott közművekkel, van-e aszfaltút. A felmérés szerint nagyon leszűkült a minőségi telkek piaca, ezért sok vevő várja az alkalmat, hogy olyan területet találjon, ahol jó paraméterekkel vásárolhat telket - fejtette ki Anger Gábor.

A jövő telekpiacáról a vezérigazgató úgy vélekedett, hogy az árak egy-két éven belül nem emelkednek. Ugyanakkor a minőségi telkek iránti kereslet fönnmarad, tehát ez a szegmense továbbra is működik majd az ingatlanpiacnak.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×