Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Hol lehet legkönnyebben eladni egy ingatlant Budapesten?

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Vajon Budapesten mely kerületek a legnépszerűbbek az otthonkeresők körében? A választ legegyszerűbben úgy kaphatjuk meg, ha megnézzük az Ingatlan.com Medián-statisztikáit. Lássuk, milyen toplista áll össze Magyarország ingatlanhirdetési központjának adatai alapján.

Az Ingatlan.com Budapest toplistáján az első negyedévi adatok alapján többen keresnek ingatlant Pesten, mint Budán. Ebben persze semmi meglepő nincs. Ám annál furcsább, az első két helyezett ennek ellenére budai kerület. Sőt, az élbolyt jelentő hat legkeresettebb fővárosi kerületből négy a Duna jobb partján fekszik.

A legkedveltebb a XI. kerület, vagyis a legtöbben az itt hirdetett ingatlanokra kerestek rá az év első negyedévében. A népszerűség titka alighanem az, hogy nagyon sokszínű a kerület ingatlanpalettája: itt található több is a főváros legdrágább luxus ingatlanja közül, miközben olcsó lakótelepi lakások is szép számmal akadnak erre. Mindehhez többnyire jó közlekedés is társul.

Szinte szóról szóra ugyanezt lehet elmondani a szinten vegyes összetételű harmadik helyezett XIII. kerületről is (míg a hasonlóan színes ingatlanállományú kerületek a város peremén helyezkednek el, gyakran rosszabb közlekedési adottságokkal, ezért ezek a lista középmezőnyébe szorultak).

Második helyen a II. kerület végzett, mely klasszikusan a luxusingatlanok, villák és az évtizedek óta meghatározó brandet képviselő "Rózsadomb" kerülete.

Negyedik helyen "pesti párja" a szintén diplomata negyedként ismert (ugyanakkor olcsóbb lakótelepeket is kínáló) XIV. kerület található. A budai zöldövezet a vonzereje a toplistán ötödik XII. kerületnek is.

A hatodik helyezett III. kerület tartozik még az élbolyba (előnyei nagyban megegyeznek a XI.-ével), utána jóval lemaradva következnek a többiek.

Hasonlóan nagy a különbség a sereghajtó XXIII. és az utolsó előtti XX. kerület között. Az Ingatlan.com Budapest toplistája alapján ezekben a kerületekben található ingatlanokra kerestek a legkevesebben az év első negyedében.