eur:
392.75
usd:
366.42
bux:
66730.53
2024. április 25. csütörtök Márk

Egyre gyengébb a forint

Tovább gyengült a forint kedden: az eurót délután négykor 266,12 forinton jegyezték a bankközi kereskedelemben a hétfő délutáni 265,05 forint után.

Pénteken délután még 263,68 forint volt a jegyzés, hétfőn nap közben a forint 263-as szintekről 265,50-ig gyengült az euróval szemben, kedden pedig 266 közeli környezetében ingadozott.

A kereskedők szerint a gyengülés az elmúlt hetekben elért tekintélyes árfolyamnyereség természetes korrekciója volt. A forint az év eleje óta már több mint 5 százalékkal erősödött az euróval szemben. A gyengüléssel szemben a 265-ös euró jegyzésnél húzódik egy erőteljes technikai ellenállási pont, az erősödéssel szemben pedig 263-as és 260-as euró jegyzéseknél.

Az euró kedden új 15 havi csúcsot ért el a dollárral szemben 1,4500-ös jegyzés felett, részben az EKB-tól várt újabb kamatemelés, részben a piacokon nagy tételekben észlelt kínai euró vásárlások hatására. Kína egyúttal készségét fejezte ki további spanyol kötvényvásárlásokra is, ami amellett, hogy csökkentette a spanyol kötvényhozamokat, szintén jó hatással volt az euró árfolyamára.

A dollárt 183,69 forinton jegyzik kedden délután 1,4499 dolláros euró árfolyam mellett. Hétfőn délután 183,40 forint és 1,4446 dollár volt a jegyzés.

A svájci frank 204,75 forintos jegyzésen áll kedden délelőtt a hétfő délutáni 201,88 forint után.

A svájci frank és jen árfolyama jelentősen emelkedett kedden a főbb devizákkal szemben. A svájci frank a piaci kockázatkerülés idején élvezett befektetési menedék szerepének köszönhetően erősödött, a japán jen pedig azért, mert a devizapiacokon nagy tételekben zártak le rövid jen pozíciókat, miután a japán hatóságok a legmagasabb, a csernobilivel megegyező szintre emelték a fukusimai nukleáris baleset veszélyességi besorolását.

Száz japán jen jegyzése kedden délután 218,21 forint a hétfő délutáni 216,71 forint után. Kedden nap közben a jegyzés 221 forintnál is járt.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hosszas huzavonát követően az amerikai képviselőház végül elfogadta az Ukrajnának szánt gigantikus, mintegy 60,8 milliárd dollárnyi segélycsomagot. A hírek szerint a nyugati fegyverek gyorsan a frontra érkezhetnek, hozzájárulva ezzel az ukrán csapatokat érintő súlyos ellátási problémák enyhítéséhez. Kijev azonban egy olyan nehézséggel küzd, amelyen nem tud segíteni Washington sem, ez pedig a harcoló alakulatokat érintő létszámhiány gondja.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×