"Az Opel száz százalékig elkötelezett Szentgotthárd mellett"

Infostart
2011. április 12. 15:01
Lerakták az Opel új motorgyárának alapkövét Szentgotthárdon kedden, ezzel megkezdődik az Opel 500 millió eurós beruházása, amely 2012 végére készül el. A beruházás 5,5 milliárd forint állami támogatásban részesül.

Az alapkőletételi ünnepségen a miniszterelnök hangsúlyozta: a magyar kormány hosszú távú együttműködést kínáló partnert lát a General Motorsban. Orbán Viktor hozzátette: Magyarország azzal segíti Európát, hogy jó befektetési lehetőséget kínál, hozzájárul ahhoz, hogy a termelő beruházások ne hagyják el a régiót.

A kormányfő emlékeztetett: a rendszerváltás után a General Motors volt az első, amely az iparág képviselői közül felépítette autógyárát, és beruházásával bizalmat szavazott a diktatúrától még éppen csak megszabadult Magyarországnak. "Ezért Önök mindig is kitüntetett partnerei maradnak Magyarországnak" - mondta a miniszterelnök.

Az Opel elnöke azt mondta: az Opel száz százalékig elkötelezett Szentgotthárd mellett, átfogó termékoffenzívájába bevonta a magyarországi telephelyet, és a világ egyik legmodernebb motorgyárává fejleszti. Nick Reilly hozzátette: az Opel 2014-ig összesen 11 milliárd eurót fektet be a gyártástechnológia fejlesztésébe.

Az Autó c. szaklap rovatvezetője azt mondta: a bővítés keretében egy meglévő gyártócsarnokot átalakítanak és egy új 30 ezer négyzetméteres csarnokot építenek.

A beruházás közvetve és közvetlenül mintegy 2.500 munkahelyet teremt a térségben. A kormány döntése szerint a beruházás 5 és fél milliárd forint közvetlen állami támogatást kap.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást