eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Orbán: A megszorítások politikája nem képes megoldani a gazdasági problémákat

Támogatja az európai szakszervezetek megszorítások politikája elleni kiállását a magyar kormány. A miniszterelnök szóvivője erről azután adott ki közleményt, hogy Orbán Viktor fogadta John Monks-ot, az Európai Szakszervezeti Konföderáció főtitkárát, valamint magyar szakszervezeti vezetőket.

Szijjártó Péter a találkozóról kiadott összegzésében azt hangsúlyozta: a miniszterelnök arról beszélt, hogy a megszorítások politikája nem képes megoldani a gazdasági és társadalmi problémákat, sőt maga idézi elő azokat. Orbán Viktor a megbeszélésen úgy fogalmazott: Magyarországon az emberek az akkor még ellenzékben lévő Fidesz támogatásával nyolc éven át küzdöttek a szocialista kormányok sorozatos megszorításai ellen, de a jelenlegi kabinet véget vetett a megszorítások politikájának.

Szombaton várhatóan huszonegy európai ország több tízezer munkavállalója érkezik az uniós tagállamok pénzügyminisztereinek gödöllői ülésére időzített tüntetésre. A megmozdulást hat magyarországi érdekképviselet szervezte, hogy így tiltakozzon a több uniós országban tapasztalt megszorító politika ellen.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 21:49
×
×
×
×