eur:
393.93
usd:
364.68
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Gyengült a forint, 265 felé tart az euró

Gyengült a forint csütörtök reggel, követve a portugál pénzügyi segítség kérés és az EKB kamatdöntését megelőző profitkivétel miatt gyengülő eurót.

Az eurót csütörtök délelőtt tíz órakor 264,49 forinton jegyezték a bankközi kereskedelemben a szerda délutáni 263,88 forint után. Csütörtökre virradóra 263,80 környékén ingadozott a jegyzés a nemzetközi kereskedelemben.

Kereskedők a forint árfolyamát az erős technikai ellenállást támasztó 265 forintos euró jegyzés környezetében, illetve alatta néhány forint széles sávban várják, amennyiben az EKB kamatdöntését követően az euró nem veszít sokat árfolyamából.

Az euró gyengült a dollárral szemben a még szerdán 1,4340-es jegyzéseknél elért 14 havi csúcshoz képest, részben azért, mert Portugália pénzügyi mentőövért folyamodott az EU-hoz, részben pedig az EKB kamatdöntő ülésének közeledtével fokozódó óvatosság miatt.

A piacok már beáraztak egy 25 bázispontos kamatemelést, de nagy érdeklődés előzi meg az ülést követő tájékoztatót, milyen utalások hangzanak el egy esetleges következő kamatemelésről. Az euró által elért nyereség profitkivételnek eshet áldozatul, amennyiben az EKB nem tesz utalást további kamatemelésre az év hátra lévő részében.

A dollárt 185,03 forinton jegyzik csütörtök délelőtt 1,4296 dolláros euró árfolyam mellett a szerda délutáni 184,76 forintos és 1,4291 dolláros jegyzések után.

A svájci frankot 201,98 forinton jegyzik a szerda délutáni 201,17 forint után, száz japán jen jegyzése 217,16 forinton áll 216,55 forint után.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×