Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Itt van a brutális svájci frank áldozata!

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az év második hónapjában, látványos mértékben, 8,6 százalékkal esett vissza a külföldi turisták svájci szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakáinak száma az előző év azonos időszakához viszonyítva - derül ki a svájci statisztikai hivatal legfrissebb adataiból. Ez a statisztika is arra utal, hogy az erős svájci frank elrettenti a külföldieket az alpesi országtól.

A svájci statisztikai hivatal legfrissebb adatai szerint a leglátványosabb visszaesés az európai turisták részéről következett be, éves szinten 12 százalékos volt a csökkenés mértéke. Németországból 18 százalékkal kevesebb vendég érkezett az alpesi országba februárban, és a legtöbb nyugati országból érkező turisták esetében is két számjegyű csökkenés volt megfigyelhető.

Svájc turisztikai vonzerejének csökkenését némiképp ellensúlyozták az Ázsiából érkező vendégek, ugyanis 15 százalékkal több turista látogatta meg az év második hónapjában Svájcot.

A Wall Street Journal cikke emlékeztet arra, hogy a svájci turizmus az egyik olyan ágazat, amely már jelenleg is kormányzati segítséget kap. A svájci frank az elmúlt egy évben közel kilenc százalékot erősödött az euróval szemben, március közepén új történelmi csúcsán is járt az alpesi deviza. Az elmúlt hetekben ugyanakkor mérséklődött a frank lendülete.