Vegyesvállalatot hoz létre a Richter Kínában

InfoRádió / MTI
2010. december 10. 09:00
Szerződést írt alá a Richter Gedeon Nyrt. a kínai Rxmidas Pharmaceuticals Holdings Ltd.-vel, amelynek értelmében 50-50 százalékos tulajdoni hányaddal vegyesvállalatot hoznak létre Kínában Gedeon Richter Rxmidas Joint Venture Co. Ltd. néven - jelentette be a Richter a BÉT honlapján.

A magyar gyógyszercég 18 millió jüant (2 millió euró) fektet a vegyesvállalatba, amelynek feladata a Richter nőgyógyászati termékeinek törzskönyvezését és piaci bevezetését segítő értékesítési és promóciós hálózat felállítása Kínában.

A vegyesvállalat a későbbiekben harmadik féltől licencbe vett termékekkel is bővítheti portfólióját a kínai piacon - olvasható a közleményben.

A Richter és az Rxmidas 1998-ban állapodott meg a hosszú távú együttműködésről, ezen belül a Richter termékeinek kínai disztribúciójáról, marketingjéről és promóciójáról. Most ezt kiterjesztik a nőgyógyászat területére is.

A konstrukció szerint a Richter 100 százalékos tulajdonában lévő kínai leányvállalata, a GRmidas Pharmaceuticals Ltd. a most alakuló vegyesvállalatban, a Gedeon Richter Rxmidas Joint Venture Co. Ltd.-ben a közvetlen tulajdonos.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Barát Szabolcs, a Portfolio.hu elemzõje
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást