Öt év alatt ötszáz fejlesztőmérnök a Boschnál

Infostart
2010. december 1. 11:33
December 1-től áll munkába az ötszázadik fejlesztőmérnök a magyarországi Bosch Budapesti Fejlesztési Központjában. A fennállásának idén ötödik születésnapját ünneplő autóipari K+F központnak a Bosch csoport kiemelt stratégiai szerepet szán, amiben a magyar mérnökök magas színvonalú munkájának elengedhetetlen szerepe van.

Az ötszázadik mérnökként felvett fiatal szakember, Józsa Balázs a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karán szerzett egyetemi diplomát. Fő szakiránya a mikroelektronika. A fiatal mérnök a Bosch Junior Managers Programjához fog csatlakozni, és első állomásaként szenzorfejlesztéseken fog dolgozni.

"A Bosch Junior Managers Programjának a célja, hogy jövőbeli potenciális vezetőket fejlesszen, valamint támogassa felkészülésüket a nemzetközi stanadardoknak megfelelő, legmagasabb szintű szakképesítés megszerzésére" - mondta Jan Peter Stadler, a Budapesti Fejlesztési Központ igazgatója.

"Az alapos felkészítés két évig tart, aminek a keretében négy-hat különböző szakterületen dolgozhatnak a fiatal magyar friss diplomások, elsősorban mérnökök. A Bosch Junior Managers Programjában nemzetközi továbbképzésekre, tréningekre, külföldi gyakorlati lehetőségekre, nyelvi kurzusokra és mentori tanácsadásra fókuszálunk."

"Azért örülök különösen, hogy pályakezdő mérnökként a Bosch Budapesti Fejlesztési Központjában helyezkedhetek el, mert úgy érzem, ha szakmailag szeretnék továbbfejlődni, akkor a legjobb helyen vagyok. Lehetőségem van nemzetközi környezetben világpiaci színvonalú fejlesztéseken dolgozni az összes autógyárnak, és széleskörű tapasztalatokat szerezni a világ egyik vezető iparvállalatánál." - mondta Józsa Balázs, a Bosch Budapesti Fejlesztési Központjának ötszázadik szakembere.