Figyelem: még egy hete van, hogy kötelező biztosítást váltson!

Infostart
2010. november 22. 20:50
Bő egy hét van hátra a kötelező biztosítási kampányból. Bár már több százezren felmondták szerződésüket és kötöttek újat, e héten nagy rohamot várnak a biztosításközvetítők. A jogszabály szerint november 30-ig mondható fel a meglévő szerződés.

Csak a Netrisk.hu-nál vasárnap estig több mint 220 ezren váltottak kötelező biztosítást, és ez a szám az utolsó héten még megduplázódhat. A piacon két millióra teszik azon autósok számát, akik váltanak biztosítót, ami a személygépkocsi állomány felét jelenti.

A Netrisk adataiból az látszik, hogy az új szerződések felét a K&H és az Allianz köti, őket pedig a legolcsóbb két biztosító követi, az Astra és a KÖBE.

Az idei kampány további áresést hozott a kötelező piacán. Az átszerződéssel elért megtakarítás a Netrisk.hu statisztikája szerint még átlagosan is meghaladja a 13 ezer forintot, a kalkulációk 80-85 százaléka olcsóbb lehetőséget kínál az autósoknak.

A kedvezmények közül a leggyakrabban a kármentességet, az online kedvezményt, a díjfizetés gyakoriságát vállalják a biztosítást megkötők. A Biztosítás.hu adatai szerint három ezer forintért is váltanak biztosítót az érintettek, de az öt ezer forint a lélektani határ, aminél az autósok több mint fele már inkább a váltás mellett dönt.

A kötelező mellett cascónál is több tízezren gondolkodnak a váltáson, itt komolyabb, átlagosan 35 ezer forint megtakarítás is elérhető. A Biztosítás.hu elemzéséből kiderül, a casco átlagdíj csökkenése miatt már olyanok is megfontolják a biztosítás megkötését, akik korábban annak magas ára miatt nem rendelkeztek ilyennel.

A Kötelező.hu még nagy rohamra számít az utolsó héten. A portál elemzése szerint tízből kilenc autós találhat, találhatott magának a meglévőnél kedvezőbb biztosítást.

A jogszabály szerint november 30ig lehet felmondani a meglévő biztosítást, de ne felejtsük el, hogy az alkuszok november 28-29-ig tudják elfogadni a felmondásokat, az újat pedig december 31-ig kell megkötni, azaz van idő arra, hogy átgondolja az autós, melyik biztosítót választja.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást