Bogsch Erik: Tovább erősödik a Richter Nyugat-Európában

Infostart
2010. november 3. 15:33
Újabb akvizíciót jelentett be a Richter. A gyógyszercég megvásárolja a német Grünenthal gyógyszergyártó társaságot 236,5 millió euróért, ami több mint 64 milliárd forint. A Richter vezérigazgatója azt mondta: a Grünenthal fogamzásgátló termékeket gyárt, ami jól illeszkedik a Richter portfóliójába.

A fogamzásgátló termékeket gyártó német Grünenthal egy családi tulajdonban lévő középcég - mondta az InfoRádiónak Bogsch Erik, miután bejelentették, a Richter Gedeon megvásárolta a német vállalatot.

A magyar gyógyszergyár vezérigazgatója hangsúlyozta: a Richter szempontjából kedvező feltételek mellett reális, 236,5 millió eurós áron történt a felvásárlás., amellyel a magyar cég tovább erősítette annak a lehetőségét, hogy Nyugat-Európában egy meglévő jó termékfólióval hálózatot építsen ki. Ezzel az akvizícióval az egész unióban megfelelő jelenlétünk lesz - fogalmazott a vezérigazgató.

A vételárat akár saját állományból is ki tudnánk fizetni, de a biztonság kedvéért hitelt is felveszünk - emelte ki Bogsch Erik, aki hozzátette: ez, és a korábbi akvizíciók tökéletesen illeszkednek a Richter stratégiájába.

Úgy véli, másfél éven belül megvalósítható, hogy a termékek gyártását Németországból Magyarországra hozzák át. Ez plusz beruházást nem jelent, de árbevételt, nyereséget és munkahelyeket igen.

A Richter Gedeon vezérigazgatója elmondta azt is, hogy jelenleg nincs tervben további akvizíció, a mostaniakat szeretnék megerősíteni, és a lehető legtöbbet kihozni belőlük.

Pozitív megítélés

Összességében pozitív a piaci megítélése a Richter újabb akvizíciójának, amellyel a vállalat tovább erősítheti a nőgyógyászati termékvonalat, és egyben növeli nyugat-európai kitettségét - mondta a Portfolio.hu elemzője.

Sándor Dávid szerint  a Grünenthal megvásárlása már a jövő évi eredményekben érezteti hatását, bár úgy véli, a vételár kissé magas volt. A Richter egy már jól felfuttatott, érett szakaszban lévő termékportfóliót vásárolt, amitől további érdemi növekedést nem feltétlenül lehet várni - emelte ki az elemző.

Hanganyag: Panulin Ildikó


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Bogsch Erik
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Sándor Dávid
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást