Nagy Zoltán: "A GVH legnagyobb érdeme a függetlenség"

Infostart
2010. október 30. 09:19
Az utóbbi években egyre több fogyasztó keresi meg a Gazdasági Versenyhivatalt, és az üzleti világra is hatással volt a hatóság munkája - mondta az InfoRádiónak a hivatal éléről hat év után távozó elnök. Nagy Zoltán szerint a GVH legnagyobb érdeme a függetlenség.

Tisztességesen, az üzleti lobbitól és a kormányzati beavatkozási kísérletektől függetlenül végezte a munkáját, ezt tartja a Gazdasági Versenyhivatal legnagyobb érdemének a hatóság távozó elnöke.

Nagy Zoltán szerint a GVH működése nyomán tisztult a piac, az első kartellügyekben kiszabott büntetések láttán a cégek, a kockázatokat felmérve, kiléptek az efféle megállapodásokból

Az eredményességről szólva a hatóság elnöke közölte: természetes, hogy a bíróságok időnként nem a GVH-nak adtak igazat, a jogerősen azonban az esetek 3-4 százalékában hoztak ellenük döntést.

Nagy Zoltán arról is beszélt, hogy a hatósághoz érkező lakossági megkeresések száma az utóbbi két-három évben jelentősen megnőtt, és a kutatások is azt mutatják, hogy az emberek megbíznak a Gazdasági Versenyhivatalban.

Hanganyag: Panulin Ildikó


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást