Román biztosító fióktelepe lép a kgfb piacra

InfoRádió / MTI
2010. október 28. 12:13
A román Nova csoport tulajdonában lévő Astra Asigurari biztosító Astra Biztosító néven fióktelepet létesített Magyarországon, amely már részese lesz a novemberben induló kötelező gépjármű felelősségbiztosítási (kgfb) kampánynak - mondta Török Béla magyarországi vezérigazgató sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

A kgfb kampányban és a jövő évben 50 ezer szerződésre számít az Astra Biztosító, de 2012-ben - kiegészülve a casco- és a lakásbiztosítással - már 200 ezer ügyfelet akar magáénak tudni - tette hozzá a vezérigazgató.

A román anya-biztosító 99,69 százalékos tulajdonosa a Nova csoport, a maradék tulajdoni hányad magán- és jogi személyek tulajdonában van. A családi tulajdonban lévő Nova csoport a biztosítási piacon túl az építőiparban, az ingatlan- és média piacon, továbbá az energetikában is tevékeny.

Az Astra Asigurari a biztosítási piac lakossági szegmensében erős Romániában. A bruttó díjbevétele 137 millió euró volt az idei első félévben, a sorban utána következő Allianz csak 127 millió eurót ért el. A múlt évi teljes díjbevétele 328 millió euró volt, ez 17 százalékkal több a 2008. évinél.

Török Béla elmondta, hogy azért indulnak a kgfb-vel a magyar piacon, mert látnak lefedetlen szegmenseket. Az MTI kérdésére, hogy melyek ezek, a tarifa hirdetés előtt csak annyit válaszolt: autóbusszal, teherautóval és flottákkal nem kívánnak foglalkozni, de a személyautókra versenyképes biztosítási díjat adnak. A biztosításuk jelen lesz az internetes alkuszok kínálatában is. A kárrendezést pedig erre szakosodott cégekkel végeztetik.