"Ha váltani nem is, tájékozódni érdemes"

Infostart
2010. október 26. 11:15
Ha váltani nem is, de átnézni a lehetőségeket mindenkinek érdemes a hétvégén induló kötelező biztosítási kampányban - hívta fel a figyelmet a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége. A szervezet komoly díjváltozásokra nem számít.

 Mindenkinek érdemes átszámolni a kötelező biztosítás díját - hangsúlyozta a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége. A szervezet álláspontja szerint a törvényi változások, azok közül is főként a köbcentiméterről a teljesítményre való átállás miatt komolyabb körültekintést igényel az autótulajdonosok részéről.

A szövetség elnöke azt mondta: egyelőre - a biztosítási tarifák ismerete nélkül- nehéz megbecsülni, hogy hány ügyfélnek éri meg biztosítót váltani az idei kampányban, mivel az idén az átlagdíjak további csökkenésére nem számítanak, és az erős verseny miatt jelentős díjemelkedésre sem.

Papp Lajos szerint ugyanakkor bizonyos korábban alkalmazott kedvezmények kieshetnek a rendszerből, vagy jelentősen egyszerűsödhetnek. Az elnök hangsúlyozta: a köbcentiméter helyett kilowatt alapú elszámolás az autósok legalább egynegyedét érinti, legfeljebb egyharmadát, azaz az autósok ilyen arányban kerülhetnek át más kategóriába és változhat a biztosítási díjuk.

Az alkuszok arra is felhívták a figyelmet, hogy ha valaki az interneten keresztül köt biztosítást, pontosan adja meg adatait, hogy később ez ne okozzon problémát. A szakértők arra is emlékeztettek, hogy idén már vannak, igaz egyelőre kevesen olyanok, akiknek nem az év végén van a biztosítási évfordulójuk, becslések szerint az autósok legfeljebb tizedét érintheti.

A kötelező biztosítások tarifáit a jogszabály szerint október 30-án teszik közzé a biztosítótársaságok.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Papp Lajos, a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének elnöke
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást