A3-as gyárt majd Győrben az Audi?

Infostart
2010. szeptember 23. 11:00
Az Opel után az Audi is komoly beruházást jelent be Magyarországon. Utóbbiról már nyár óta többször cikkeztek a német lapok, mondván komplett autógyártás is várható a győri üzemben.

Csaknem duplájára nő az Audi győri gyáregységének területe - erről több német és magyar lap is írt a nyáron. A telket a sajtóhírek szerint 24 millió euróból vásárolták.

Az értesülések úgy szóltak, hogy az Audi komplett autógyártást tervez a győri üzemben: eddig meg nem erősített hírek szerint A3-as szedánokat gyártanak majd itt.

Az elemzők szerint a magyarországi gyártás mellett szólt, hogy igen erős beszállítói struktúrával rendelkezik, és megfelelő szakembergárda is rendelkezésre áll. A kelet-európai terjeszkedést alátámasztja az autógyárak részéről az is, hogy a bérköltségek itt még mindig alacsonyabbak: egyes becslések szerint egy szakmunkás a harmadát keresi annak, amennyit német kollégája hazavisz, arról nem is beszélve, hogy a régióban az autók átlagéletkorát tekintve a jövőben itt növekedni fog a kereslet.

Az utóbbi időben több autóipari fejlesztésről is beszámoltunk. Az Opel kedden jelentette be, hogy bővíti szentgotthárdi gyárát, mintegy félmilliárd eurós beruházással, s ezzel 800 munkahelyet is jelent.

Az autóipari beszállító Bosch ezer új munkahelyet teremt Magyarországon mind a négy telephelyének bővítésével, Kecskeméten pedig 2011 végén kezdi meg a termelést a Mercedes új üzeme, ahol háromezren fognak majd dolgozni.

Az Audi igazgató tanácsának elnöke, Rupert Stadler és Orbán Viktor miniszterelnök délután tartanak közös sajtótájékoztatót.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást