Egy évig ingyen tankolhatnak az elektromos autók

Infostart
2010. szeptember 22. 16:50
A következő egy évben ingyen tankolhatnak az elektromos autók az Elmű-Émász szerdán átadott, nyilvános elektromos töltőoszlopánál a társaságcsoport elektromos mobilitás programja keretében. A nemzeti fejlesztési minisztérium államtitkára az eseményt követően elmondta, az állam a szabályozás révén tudja leginkább támogatni az alternatív energiaforrások és közlekedési módok elterjedését.

Üzembe helyezték az Elmű-Émász járműflottájának első két elektromos autóját és az első elektromos töltőoszlopot - jelentette be a társaság igazgatóságának elnöke. A cégcsoport elektromos mobilitás programjának keretében Budapest első nyilvános töltőoszlopát adták át. Az "áram-tankolás" lehetőségét egy éven át, 2011. szeptember 30-ig ingyen biztosítja a lakossági felhasználók számára az Elmű-Émász.

Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára az eseményen elmondta, hogy az Elmű-Émász projektje kapcsolódik a kormány elvárásához: a szén-dioxid kibocsátás csökkentéséhez és az energiatakarékossághoz. Az elektromos autók mérséklik a zajszennyezést is - tette hozzá.

A kormányzati elképzelések a szolgáltatók és a fogyasztók együttműködése nélkül nem valósulhatnak meg - emelte ki az államtitkár.

Hanganyag: Hlavay Richárd


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást