Malév: Új igazgatósági tag és elnök

InfoRádió / MTI
2010. augusztus 27. 17:12
A Malév Zrt. rendkívüli közgyűlésén döntöttek a Társaság új Igazgatósági tagjának, valamint elnökének megválasztásáról.

A Társaság héttagú Igazgatóságának megüresedett pozíciójába, új tagként Kamarás Zoltánt, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV Zrt.) társasági portfólióért felelős igazgatóját választották 5 éves határozott időtartamra.

Az MNV javaslata alapján a csütörtöki közgyűlésen a Társaság Igazgatóságának új elnökévé Winkler Jánost választották, aki a megbízatást a tegnapi nap során elfogadta - olvasható a vagyonkezelő közleményében. Az új elnök tisztsége szintén 5 évre szól.

Mint ismeretes Urbán László, az Igazgatóság előző elnöke a közgyűlés napjával a pozícióval járó elfoglaltságra hivatkozva lemondott tisztségéről, a Társaságnál ezért vált szükségessé új igazgatósági tag, illetve igazgatósági elnök megválasztása.

Tekintettel arra, hogy az orosz fél és a Magyar Állam között egyeztető tárgyalások folynak a tőkeemelés módjáról és arányairól, ezért a közgyűlésen a Malév tőkehelyzetének rendezésére vonatkozó napirendi ponttal kapcsolatban a közgyűlés legfeljebb 30 napra történő felfüggesztését szavazták meg.

Az MNV Zrt. a sajtóban megjelent további információkat nem kívánja kommentálni.