eur:
395.62
usd:
366.69
bux:
65620.71
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Ön tudja, mennyit fizet a bankjának?

Évente 25-50 ezer forintba kerül egy folyószámla fenntartása, de nagy eltérések lehetnek, ezért érdemes átböngészni a bankok ajánlatait - mondta a Raiffeisen Bank megtakarításokért felelős vezetője. Devics Éva hozzátette: az ügyfelek számára az alapdíj, az utalás, a készpénzfelvétel és a kártyadíj a legfontosabb tétel, ezeket hasonlítják össze, amikor a bankok ajánlatai közül választanak.

A betéti kamatokat a kamatadó 2006-os bevezetése óta tudatosan figyelik az ügyfelek, azzal azonban jóval kevesebben foglalkoznak, hogy mennyibe kerül a folyószámlájuk fenntartása. Pedig nem árt átböngészni a bankok bonyolultnak tűnő kondíciós listáit, hiszen az eltérések tízezer forintos nagyságrendűek lehetnek - mondta az InfoRádiónak a Raiffeisen Bank megtakarításokért felelős vezetője.

Attól függően, hogy melyik bankban milyen csomagot választottak, az átlagos pénzforgalmat bonyolító ügyfelek 25 és 50 ezer forint közötti összeget fizetnek a számlavezetésért, a készpénzfelvételért, az átutalásért, a csoportos beszedési megbízásokért és a betéti kártya használatáért - magyarázta Devics Éva.

A szakértő szerint még mindig él az a tévhit, hogy bankot váltani bonyolult, holott ez ma már standardizált és automatizált folyamat.

Devics Éva megjegyezte: az ügyfelek általában nem tartják korrektnek, hogy a bankok különféle díjakat számolnak fel a számlák vezetéséért, illetve a készpénzfelvételért, és szeretik, ha legalább egy úton ingyenesen juthatnak hozzá a betett megtakarításukhoz.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Újabb drámai részletek a németországi buszbaleset ügyében

Egyelőre nem sikerült kideríteni, hogy mi okozhatta a Lipcse közelében történt buszbalesetet. Az egyik utas szerint a szolgálatban lévő két sofőr baleset idején éles vitát folytatott egymással, ami elterelhette a kormánynál ülő vezető figyelmét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 10:22
×
×
×
×