eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Két bankot bírásgolt meg a PSZÁF

Ügyfelek panaszaira indított vizsgálatok után a Kereskedelmi és Hitelbankot egymillió, az MKB Bankot pedig 50 ezer forintra bírságolta a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete.

A PSZÁF indoklása szerint a K&H Bank egy kölcsön visszafizetésére kért halasztási kérelemre nem adott írásban választ, majd a határidő letelte után - előzetes értesítés nélkül - a megelőlegező kölcsönt hitellé alakította, és megkezdte a törlesztőrészletek levonását egy ügyfél számlájáról. A szervezet vizsgálata szerint a pénzintézet ezzel megszegte a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló törvény előírásait.

Az MKB Bankot azért bírságolta meg a felügyelet, mert a panaszos ügyfél két átutalási megbízását egy ügyintézői mulasztás miatt nem teljesítette. A PSZÁF tájékoztatása szerint a bank ugyanakkor vállalta, hogy az átutalás teljesítésének elmulasztása miatt felmerülő esetleges károkat megtéríti.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×