Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Enyhítette veszteségét a gyengélkedő forint - délelőtti árfolyamok!

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Részben regionális, részben hazai hatásra korrigálta a hét eleje óta elszenvedett veszteségét a forint szerdán. Az eurót délelőtt háromnegyed tízkor 281,75 forinton jegyezték a bankközi kereskedelemben, szemben a kedd délután fél ötkor jegyzett 284,30 forintos árfolyammal.

A forint már kedden estére korrigálta veszteségét, összhangban a dollárral szemben erősödő euró árfolyammal, és az éjszaka folyamán, szerdára virradóra már 282 forint környékén jegyezték az eurót, a hétfő estivel közel megegyező szinten.

A forint pozitív korrekcióját részben annak a kedden késő este közzétett hírnek tulajdonítják a piacon, hogy mind az IMF, mind pedig a magyar kormány ígéretet tett a gazdaságpolitikai tárgyalások folytatására, a kapcsolatok ápolására a jelenlegi tárgyalási forduló lezárását követően is, ami azonban nem jelenti új hitelkeret megnyitását.

Ugyanakkor szerdán reggel a forint térségbeli deviza társai is előző napi veszteségeik korrekciója felé haladtak.

A befektetők "kockázatétvágyát" szerdán a S&P ír szuverén kockázati besorolásra adott visszaminősítése gyengítette. Az euró svájci frankkal, mint befektetési menedékkel szembeni gyengülését ennek tulajdonították a piacon.

Az eurót már kedden délután negyed ötkor új árfolyam mélyponton, 1,3049 svájci frankon jegyezték. Az euró eddigi leggyengébb árfolyamát a frankkal szemben az idén július elsején állította be 1,3073 frankon. Szerdán reggel viszont az árfolyam 1,2987-es jegyzésen újabb rekord mélypontot ért el.

A dollárt szerdán délelőtt 222,73 forinton jegyezték 1,2657 dolláros euró árfolyam mellett. Kedden délután a dollár jegyzése 223,89 forinton, az euró jegyzése 1,2693 dolláron állt.

A svájci frankot szerdán délelőtt 216,25 forinton jegyezték a kedd délutáni 217,23 forint után. Szerdán reggel a svájci frank új euróárfolyam-rekordjával egy időben 218,73 forintos svájci frank jegyzésre is volt példa.

Száz japán jen 263,55 forintot ért a kedd délutáni 267,58 forint után.