eur:
394.37
usd:
370.04
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Új vezérigazgató a Tetra Pak Duna élén

Új vezérigazgatót nevezett ki a Tetra Pak Duna Régiójának élére - közölte a cég. A piacvezető élelmiszer-feldolgozóipari rendszer- és csomagolóanyag-gyártó vállalatot mostantól Eric Schmid irányítja.

A svájci szakember 22 éve dolgozik a Tetra Paknál, mostani kinevezése előtt a vállalat maghrebi (Észak-Afrika) egységét irányította, emellett pedig felelt a Tetra Pak teljes közel-keleti régiójának értékesítési tevékenységéért. A jövőben a Magyarországot, Cseh Köztársaságot, Ausztriát és Szlovákiát magában foglaló Duna Régiót irányítja majd vezérigazgatóként. A cég vezérigazgatói tisztsége mellett a közép-európai értékesítési management vezetője is Eric Schmid lett.

Elődjét, Svend Weidemannt a Tetra Pak a közép-európai régió alelnökének nevezte ki.

Az 1989-ben alapított budaörsi Tetra Pak gyárban jelenleg hat különböző méretű italoskartont gyártanak tíz különböző kivitelben. Termékei 92 százalékát 28 országba, elsősorban a közép- és kelet-európai piacokra exportálja. A Budaörsön gyártott csomagolóanyagok legnagyobb felvevői lengyel, cseh, német, horvát, szlovák, szlovén és osztrák partnerek. Az előző üzleti évben a Tetra Pak magyarországi üzemében közel 3,3 milliárd darab italoskarton dobozt gyártott.

A Tetra Pak cégcsoport magyarországi leányvállalata 7,4 milliárd forintos árbevételt ért el a 2009-es üzleti évben. A bevételből 7,078 milliárd forint csomagolóanyagok, 286 millió forint pedig feldolgozóipari gépek és rendszerek értékesítéséből származott. A márciusban közzétett adatok szerint a Tetra Pak magyarországi vállalatai 208 embert foglalkoztatnak.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken, és hogyan vágjunk bele az AI-projektekbe?  Egy teljes konferencianapon keresztül ezzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön április 23-án. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a nagyvállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. 7 szekció, több mint 40 előadó egy helyen!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×