Új vezérigazgató a Tetra Pak Duna élén

InfoRádió / MTI
2010. augusztus 24. 16:10
Új vezérigazgatót nevezett ki a Tetra Pak Duna Régiójának élére - közölte a cég. A piacvezető élelmiszer-feldolgozóipari rendszer- és csomagolóanyag-gyártó vállalatot mostantól Eric Schmid irányítja.

A svájci szakember 22 éve dolgozik a Tetra Paknál, mostani kinevezése előtt a vállalat maghrebi (Észak-Afrika) egységét irányította, emellett pedig felelt a Tetra Pak teljes közel-keleti régiójának értékesítési tevékenységéért. A jövőben a Magyarországot, Cseh Köztársaságot, Ausztriát és Szlovákiát magában foglaló Duna Régiót irányítja majd vezérigazgatóként. A cég vezérigazgatói tisztsége mellett a közép-európai értékesítési management vezetője is Eric Schmid lett.

Elődjét, Svend Weidemannt a Tetra Pak a közép-európai régió alelnökének nevezte ki.

Az 1989-ben alapított budaörsi Tetra Pak gyárban jelenleg hat különböző méretű italoskartont gyártanak tíz különböző kivitelben. Termékei 92 százalékát 28 országba, elsősorban a közép- és kelet-európai piacokra exportálja. A Budaörsön gyártott csomagolóanyagok legnagyobb felvevői lengyel, cseh, német, horvát, szlovák, szlovén és osztrák partnerek. Az előző üzleti évben a Tetra Pak magyarországi üzemében közel 3,3 milliárd darab italoskarton dobozt gyártott.

A Tetra Pak cégcsoport magyarországi leányvállalata 7,4 milliárd forintos árbevételt ért el a 2009-es üzleti évben. A bevételből 7,078 milliárd forint csomagolóanyagok, 286 millió forint pedig feldolgozóipari gépek és rendszerek értékesítéséből származott. A márciusban közzétett adatok szerint a Tetra Pak magyarországi vállalatai 208 embert foglalkoztatnak.