eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Gőgös: Segítséget a gazdáknak!

Azonnali jogi és anyagi segítségre van szükségük a gabonatermelőknek - mondta az InfoRádióban Gőgös Zoltán, az MSZP országgyűlési képviselője. A politikus szerint elsősorban azokat a gazdákat kellene megvédeni, akik előszerződést kötöttek a termésre, de a károk miatt ezt nem tudják teljesíteni.

Az agrártárca volt szocialista államtitkára elmondta: a gondot az okozza, hogy a tavalyinál sokkal kevesebb gabona termett, a két évvel ezelőttihez képest pedig nagyságrendekkel - mintegy két és fél millió tonnával - kevesebb az őszi kalászos gabona, emiatt a gazdák nem tudják teljesíteni vállalásaikat. Gőgös Zoltán szerint a tárcának igazolásokat kellene adni az érintetteknek arról, hogy vis maior helyzet miatt teljesíthetetlenek a korábban kötött adás-vételi és szállítási szerződések. Pénzügyi segítségnek a kárenyhítési alap feltöltését tartaná jó megoldásnak a politikus.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×