Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Fejleszti hálózatát a Telenor

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Telenor 200 millió eurós értékű hálózatfejlesztésbe kezd Magyarországon. A telefontársaság műszaki vezérigazgató-helyettese azt mondta: a felújított és kibővített hálózat többek között gyorsabb adatátviltelre lesz alkalmas, valamint a 4G-s hálózat kiszolgálására. Koller György hozzátette: a tendert a kínai ZTE Corporation nyerte.

A második legnagyobb kínai távközlési berendezést gyártó vállalat, a ZTE Corp. mobil hálózati berendezéseket szállít és negyedik generációs LTE hálózatot (Long Term Evolution) épít ki a Telenor Magyarország mobil szolgáltató vállalatnak.

A kínai cég összekapcsolja a már meglévő második és harmadik generációs hálózati rendszert a kiépítendő negyedikkel az elkövetkező öt évben. Az új hálózat listaáron mintegy 200 millió euróba kerül.

A Telenor közölte, hogy a szerződés révén Magyarországon egy, a XXI. századi elvárásokat kielégítő, korszerű hálózat jön létre. Az új hálózattal a vállalat kielégítheti ügyfelei növekvő kapacitásigényét a mobilkommunikációs szolgáltatások terén.

A ZTE által kínált technológiával nincs szükség jövőbeni infrastruktúra-frissítésre, így a szolgáltató rugalmasan vezethet be új szolgáltatásokat és később zökkenőmentesen állhat át az LTE technológiára.

A projekt első szakasza, a hálózat elemeinek cseréje két éven belül lezajlik. Mivel az új hálózat már LTE-képes lesz, az új technológia bevezetése a külső körülményeken, például a magyar gazdasági és hatósági környezet változásán fog múlni.

Hanganyag: Panulin Ildikó