eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Három cég utólag, pénzben fizetheti a bírósági illetéket

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter - mint az adópolitikáért is felelős tárcavezető, három társaságnak engedélyezte, hogy augusztus 1-től bármely, általuk kezdeményezett bírósági eljárás illetékét illetékbélyeg helyett, utólagos elszámolással az APEH Közép-magyarországi Regionális Igazgatóságának illetékbeszedési számlájára pénzzel fizethessék ki. A miniszter tájékoztatója a legutóbbi Hivatalos Értesítőben jelent meg.

A nemzetgazdasági minisztérium vezetője a Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft.-nek, a Díjbeszedő Faktorház Zrt.-nek, valamint a Magyar Cetelem Bank Zrt.-nek engedélyezte, hogy ettől a hónaptól utólag, pénzben fizetheti a bírósági illetéket.

A három külön tájékoztatóba foglalt engedély-közlés az illetéktörvényre hivatkozik, amely feljogosítja a minisztert a pénzben történő illeték fizetés engedélyezésére.

Az engedély egy évre szól, és a cégeknek illeték-előleget kell fizetniük.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×