Ajánlatok érkeztek a debreceni villamosok gyártására

InfoRádió / MTI
2010. augusztus 17. 17:52
Két cég nyújtotta be az ajánlatát a debreceni villamosok gyártására a keddi határidőig - közölte Pajna Zoltán alpolgármester. Tájékoztatása szerint az új járművek beszerzésére ötödízben indított nyílt európai uniós közbeszerzési eljárásban négy cég - a cseh Skoda, a horvát Koncar, az olasz AnsaldoBreda, valamint a spanyol CAF - vásárolta meg a pályázati anyagot.

Közülük a keddi határidőig az AnsaldoBreda és a CAF nyújtott be ajánlatot a 18 villamos szállítására.

Egy korábbi tenderen a város a spanyol pályázót hirdette ki győztesnek, de a két alulmaradt akkori pályázó megtámadta a végeredményt a Közbeszerzési Döntőbizottságnál, és ezután új pályázatot írtak ki.

Az uniós projekt támogatási szerződését még 2008-ban írták alá - emlékeztetett Pajna Zoltán, hozzátéve, hogy a beruházásnak ez év végén kellett volna befejeződnie.

A többszöri közbeszerzési eljárás kétéves késedelmet jelent. A támogatói szerződés módosítása szerint a villamostender befejezési határideje 2012. december 31., a pénzügyi elszámolásnak 2013. június 30-ig kell megtörténnie.

Az összesen csaknem 18 milliárdos beruházás keretében 7,2 kilométer hosszúságú új villamospálya épül Debrecenben, és 18 új csuklós villamost helyeznek üzembe.