eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Október végén tárgyalhatja a költségvetést a kormány

Október 27-i ülésén foglalkozhat a kormány a jövő évi költségvetésről szóló előterjesztéssel, amelynek elfogadása december folyamán várható az őszi parlamenti ülésszakra vonatkozó törvényalkotási program szerint.

A Magyar Közlönyben kedden jelent meg az a határozat, amely az év végéig terjedő időszak törvényalkotási programjaként meghatározott kormányzati feladatok ütemezéséről szól.

E szerint a 2001-es büdzséről szóló előterjesztés és a költségvetést megalapozó törvények módosítására vonatkozó javaslat október 27-én kerül a kabinet asztalára a Nemzetgazdasági Minisztérium előterjesztésében.

Az őszi első, szeptember elsejei ülés napirendjén a bioüzemanyagokról szóló törvényre, illetve a honvédség hivatásos és szerződéses állományú katonáinak jogállásáról szóló jogszabály módosítására vonatkozó előterjesztés szerepel majd, az utolsónak tervezett kormányülésén a nemzeti értékekről és a hungarikumokról tárgyalnak majd a kabinet tagjai december 8-án - derül ki a friss kormányhatározatból.

A kormány - a nemzetközi szerződésekkel összefüggő törvényalkotási feladatokon kívül - összesen 42 javaslat benyújtását tervezi az őszi ülésszak során.

Ezek között szerepel a 16 százalékos szja bevezetéséről szóló adócsomag, a nemzeti eszközkezelőről szóló indítvány, a lakás-takarékpénztárakról szóló törvény módosítása, a 40 év szolgálati idővel rendelkező nők öregségi nyugdíjjogosultságának megteremtésével összefüggő javaslat, a gyes és a gyed újraszabályozása, a gyes melletti nyolcórás munkavégzés tilalmának visszaállítása.

Biztosítanák, hogy 2011. január 1-jétől megkezdhessék működésüket a megyei kormányhivatalok és több, nemzetpolitikai vonatkozású jogszabály változtatását is tervezik - például a Szülőföld Alapról, illetve a szomszédos államokban élő magyarokról szólót -, hogy a határon túli magyarok támogatását egységes rendszerbe foglalják.

Az új Polgári törvénykönyv a kabinet szándékai szerint 2013. január 1-től egységesen lép majd hatályba, az erről szóló javaslat parlamenti elfogadásánál decemberrel kalkulál a kormány.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 21:49
×
×
×
×