Két ok, ami miatt egyre csökken a magyar szállodák bevétele

Infostart
2010. augusztus 10. 14:44
Jelentősen csökkent a szállodák árbevétele ebben az évben a tavalyi évhez képest - mondta el a Magyar Szállodaszövetség elnöke. Erdei János szerint ennek oka egyrészt a forint árfolyama, másrészt az erős árverseny volt.

Nem adnak okot a bizakodásra az első hat hónap számai - értékelte a Központi Statisztikai Hivatal hétfőn kiadott jelentését a Magyar Szállodaszövetség elnöke. Az idén az első félévben csökkent a szálláshelyek árbevétele, nőtt viszont 1 százalékkal a vendégek és a vendégéjszakák száma.

Erdei János az InfoRádiónak azt mondta, hogy az eredményeket befolyásolta, hogy idén erősebb volt a forint árfolyama a tavalyihoz képest, valamint az is, hogy kíméletlen az árverseny a piacon, és ez lefelé hajtja az árakat.

A szervezet elnöke bízik benne, hogy a július fordulatot hoz, és kedvezőbbek lesznek az eredmények. Jobb az idő is, mint májusban és júniusban volt, valamint több nagy rendezvényt tartanak Magyarországon, ami sok külföldit vonzhat ide - emelte ki Erdei János, aki reméli, a Formula-1, az úszó Eb és Sziget fesztivál miatt érkező turistáknak hála az első félévi elmaradást korrigálni tudják.

Az árversenyről azt mondta, hogy sok szálloda az önköltségi árra csökkentett, ennél jobban nem lehet és nem is érdemes a szobákat kínálni. Látni kell ugyanakkor azt is, hogy nem növekedett olyan arányban a vendégéjszakák száma, ahogy azt várták - hangsúlyozta Erdei János.

A legfőbb gond, hogy túl alacsonyak az árak, de a keresletet növelni kell - vélekedett a Magyar Szállodaszövetség elnöke.

Hanganyag: Kaputa Júlia


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást