Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Ismét 280 forint körül az euró árfolyama

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A napközbeni erősödés után újra a reggeli szintjén a forint árfolyama, csütörtökön délután egy euró 279,95 forint volt a bankközi devizapiacon, kora délután még 279,00 forinton jegyezték, reggel pedig 280,79 forint volt.

Legutóbb július 15-e körül járt 280 forint alatt az árfolyam.
Kereskedők a forint erősödését egyebek mellett a jó nemzetközi hangulattal indokolták, valamint azzal, hogy a tizenkét hónapos kincstárjegy aukción nagy volt a kereslet és csökkentek a hozamok.

A kereskedők szerint ugyanakkor kicsi a likviditás a piacon, érdektelenség jellemezte a csütörtöki kereskedést. Úgy vélték, az a kérdés, hogy tudja-e tartani a 280 forint/eurós szintet. Ha nem történik jelentős negatív fordulat a forint további lassú erősödése valószínűsíthető.

A napközben tapasztalt pozitív nemzetközi hangulat ellenére, a New York-i tőzsde vezető indexei gyengüléssel nyitottak. Főként azért, mert a friss adatok szerint július utolsó hetében a várt csökkenés helyett nőtt az első alkalommal munkanélküli segélyt igénylők száma. A magas, 10 százalékos munkanélküliség a múlt század harmincas éveinek nagy válsága óta a legmélyebb recesszióból kiemelkedő amerikai gazdaság növekedésének legfőbb akadálya a szakértők szerint.

Nem lepte meg a piacokat, hogy az Európai Központi Bank nem változtatott alapkamatán. Jean-Claude Trichet, a bank elnöke megjegyzésére, miszerint megfelelő a kamatszint, erősödött az euró.

A dollár délután 212,45 forint volt 1,3170 dolláros euró árfolyam mellett, kora délután még 211,70 forint volt, reggel pedig 214,31 forint, 1,3121 dolláros árfolyam mellett.

A svájci frank 203,40 forint az előző napi 203,80 után, 100 japán jenért pedig 247,40 forintot adtak, míg szerdán délután 247,60 forint volt.