Árfolyamplafont vezet be az FHB a frankhiteleseknek

Infostart
2010. július 5. 15:38
Kedvezményes törlesztési árfolyamot vezet be az FHB a svájci frank alapú hiteleinél, cserébe csak azt várja, hogy az ügyfél fizesse a törlesztőrészleteket.

Meglévő törekvést erősít a hitelpiacon az FHB kezdeményezése, amely alapján július 6-tól várhatóan három hónapig árfolyamplafont vezet be a svájci frank alapú hiteleknél, hogy minél kevesebb legyen a bedőlt hitel. Kappéter Béla, a pénzintézet kommunikációs munkatársa azt mondta: a cél a törlesztési fegyelem fenntartása.

Az FHB eszerint maximum 205 forintos svájci frank árfolyamon számolja el a svájci frank alapú jelzáloghitelek esedékes törlesztő részletét. Amennyiben a törlesztési árfolyam vagy a hitelkonverziós eladási árfolyam alacsonyabb, mint a kedvezményes törlesztési árfolyam, akkor a törlesztő részletet ezen alacsonyabb, tényleges árfolyamon számolják el.

Ha a bank által hivatalosan közzétett törlesztési árfolyam vagy hitelkonverziós eladási árfolyam meghaladja a 205 forintos értéket, akkor a törlesztő részletet automatikusan a kedvezményes törlesztési árfolyamon számítják át az FHB ügyfeleinek. A bank közleménye szerint szélsőséges piaci helyzetben felfüggesztik ezt a kedvezményes törlesztési lehetőséget.

Hanganyag: Panulin Ildikó


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást