Rekord forgalom és bevétel a lottózókban - több mint 3 milliárd forint a tét

Infostart
2010. július 3. 08:02
Hét és fél hónapja nem volt ötös a lottón, ennek köszönhetően hétről-hétre egyre többen próbálnak szerencsét, hogy a most már több mint 3 milliárd forintot megnyerjék. A Szerencsejáték Zrt. közlése szerint múlt héten árbevételi csúcsot könyvelhettek el, 3,8 milliárd forintot, ami a szóvivő szerint részben a szintén halmozódó hatos lottó nyereménynek és a futball-vb miatti tippmixnek is köszönhető.

Karácsony előtt volt az utolsó telitalálat az ötös lottón - mondta el az InfoRádiónak a Szerencsejáték Zrt. szóvivője, aki hozzátette: a nyereményhalmozódásnak köszönhetően ezen a héten már 3 milliárd 136 millió forintot nyerhet az, aki mind az öt számot eltalálja, ezért nem is csoda, hogy hosszú sorok kígyóznak a lottózóknál.

Tulik Ágnes kiemelte: múlt héten megközelítette a 7 milliót a befizetett játékok száma. Ez árbevételi csúcsot is jelentett a Szerencsejáték Zrt.-nél, ahol a 25. héten 3 milliárd 813 forintos forgalmat regisztráltak.

Hangsúlyozta azonban, hogy ebben nemcsak az ötös lottó szerepel, hanem minden egyéb játék, és mivel a hatos lottón is halmozódik a nyeremény, a foci-vb miatt pedig a tippmix forgalma is jelentősen növekedett, az átlag heti forgalom duplájára nőtt.

Az ötös lottón az eddigi legnagyobb nyereményt 2003 novemberében fizették ki: akkor az öt számot helyesen megtippelő játékos közel 5 milliárd forintot nyert.

Hanganyag: Panulin Ildikó


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást