Sólyom László kinevezte Szász Károlyt a PSZÁF élére

InfoRádió / MTI
2010. július 1. 16:58
Szász Károlyt javasolta a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének élére Orbán Viktor. Sólyom László köztársasági elnök ezután kinevezte a közgazdászt a felügyelet elnökévé. A miniszterelnök csütörtök délután ellenjegyezte a kinevezést.

Szász Károllyal, aki 2000 és 2004 között már vezette a felügyeletet, a kormányfő kedden délelőtt folytatott megbeszélést a PSZÁF jövőjéről, jövőbeni szerepéről.

Farkas Ádám, a PSZÁF elnöke kedden reggel jelentette be lemondását posztjáról június 30-i hatállyal. Az MTI-hez eljuttatott közleményében úgy fogalmazott: "... úgy tartottam tisztességesnek, hogy az újonnan megalakult kormány számára lemondásommal megteremtem a lehetőséget arra, hogy a továbbiakban az általa jelölt szakember irányíthassa a felügyelet munkáját".

A felügyelet elnökét a hatályos törvény szerint a miniszterelnök javaslatára a köztársasági elnök nevzte ki hat évre. Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön délután ellenjegyezte a kinevezést - közölte Szijjártó Péter, a kormányfő szóvivője.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Litauszky Balázs összefoglalója
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást