Simor András várja Orbán Viktor meghívóját

Infostart
2010. május 20. 17:52
A leendő miniszterelnöknek mielőbb le kell ülnie a jegybank elnökével, hogy egyeztessék az ország jövőjével kapcsolatos elképzeléseiket - mondta Navracsics Tibor fideszes képviselő, aki a kormányalakítás után a miniszterelnök-helyettesi pozíciót tölti majd be. Simor András jegybankelnök közleményében azt írta, várja Orbán Viktor megkeresését.

A jegybankelnök várja a leendő miniszterelnök időpontjavaslatát egy találkozóra - közölte a Magyar Nemzeti Bank. Simor András Navracsics Tibor leendő miniszterelnök-helyettes sajtótájékoztatójára reagált, ahol a politikus azt mondta: a leendő kormányfőnek hivatalba lépése után le kell ülnie a jegybankelnökkel tárgyalni, arról, hogy melyikük hogyan képzeli el Magyarország jövőjét a saját szakterületén.

Korábban Orbán Viktor, a Fidesz miniszterelnök-jelöltje nemzetközi sajtótájékoztatóján úgy nyilatkozott: kétséges, hogy az MNB és a PSZÁF ellátják azokat a feladatokat, amikre létrehozták őket. Úgy fogalmazott: az MNB-re büszkék szeretnének lenni, és jó lenne, ha a jegybank nem off-shore lovagok székhelye lenne.

Simor András egy későbbi tájékoztatón nem kívánta kommentálni Orbán Viktor mondatait. A jegybank teszi a dolgát, és ezt fogja tenni ő maga is a következő három évben, amíg tart a megbízatása - mondta.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást