eur:
393.83
usd:
365.48
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Opel: gyárbezárás 400 millió euróért

Az Opel antwerpeni gyárának bezárása 400 millió eurós költséggel jár a tulajdonos amerikai General Motors (GM) szerint. A belgiumi üzemben az alkalmazottak többségét júniusban bocsátják el, a bezárással a nyár végéig még várnak - közölte a GM pénteken.

A 400 millió eurót a 2.600 dolgozó végkielégítésére kell fordítani, amennyiben a legrosszabb forgatókönyv szerint alakulnak a dolgok, és szeptemberig nem sikerül vevőt találni az üzemre. Ebben az esetben valamennyi állás megszűnik, és az Opel az év végére teljesen kivonul a flamand városból, ahol 80 éve telepedett meg. Az üzem felszámolása nagyjából 10 ezer beszállítói munkahelyet is érint.

A gazdasági válságban megroggyant GM tavaly csődvédelmet kért, és elhatározta, hogy eladja európai leányvállalatát. A társaság azután állami támogatással talpra állt és novemberben úgy döntött, hogy mégis megtartja az Opelt. Az idén februárban elkészült szanálási terv szerint összesen 8.300 munkahelyet szüntetnek meg.

Az Opel összesen mintegy 48 ezer alkalmazottat foglalkoztat közvetlenül Európában. A magyarországi, szentgotthárdi gyárat valószínűleg nem érinti létszámleépítés.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×