Kitiltották a Szurgutnyeftyegazt a Mol közgyűlésről

Infostart
2010. április 29. 17:50
Ezúttal sem vehetett részt az orosz Szurgutnyeftyegaz a Mol közgyűlésén, jóllehet 21 százalékos pakettje van a magyar cégben. A közgyűlés egyhangúlag úgy döntött, hogy az idén sem fizetnek osztalékot a tavalyi eredményből.

Felajánlotta a Mol igazgatósága az orosz Szurgutnyeftyegaznak, hogy megfigyelőként részt vehet az olajtársaság közgyűlésén, amivel az elnök-vezérigazgató információi szerint éltek is.

Hernádi Zsolt a közgyűlés utáni sajtótájékoztatón azt is elmondta: az orosz társaság vezetőjét személyesen tájékoztatta arról, hogy a törvényi feltételek hiánya miatt nem szavazhatnak, és vehetnek részt tulajdonosként a közgyűlésen.

Az orosz cégnek, mint ismert, 21,2 százalékos részvénycsomagja van a Mol-ban, az igazgatóság - egyebek mellett a részvénycsomag megszerzésének módja miatt - pénzügyi és nem szakmai befektetőnek minősítette őket.

A magyar olajtársaság 2008-hoz hasonlóan, a 2009-es eredményből sem fizet osztalékot a részvényeseknek, ennek szükségességéről sikerült a közgyűlés előtt meggyőzniük a tulajdonosok többségét - - jelezte Hernádi Zsolt.

Ugyanakkor az elnök-vezérigazgató hangsúlyozta: eltökélt szándékuk, hogy 2011-ben visszatérnek a korábbi osztalékpolitikához.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást