Százezer lakást kínálnak a hétvégi lakásvásáron

Infostart
2010. április 27. 12:47
Százezer lakást kínálnak a hétvégi lakásvásáron a szervezők. A 16. budapesti lakásvásárt szervező Lakásvásár Médiacsoport elnöke azt mondta: az év eleje óta vannak pozitív jelek a lakásépítési és vásárlási piacon, amit erősít az is, hogy a hamarosan megalakuló kormány részéről is több olyan megerősítés érkezett, hogy lesz valamiféle lakástámogatási rendszer.

Egyértelműen látszik a lakáspiacon, hogy utóbbi években egyre inkább mostohagyerekké vált a lakásteremtés, míg a csúcsidőszakban 44 ezer lakás épült évente, addig tavaly 20 ezer alá csökkent az építések száma - mondta a Lakásvásár Médiacsoport elnöke.

Borsi László hozzátette: az év első hónapjaiban azonban már a bizakodás jelei látszanak, egyre nagyobb az érdeklődés, emelkedett a tranzakciók száma az ingatlanértékesítési piacon.

A szakember azt mondta: azok az üzenetek, amelyeket a választásokon nyertes féltől kaptak a kampányidőszakban, azt bizonyítják, hogy lesz lakáspolitika, illetve integrált lakástámogatási-ösztönzési rendszer.

Borsi László 3 fő területet jelölt meg, amelyre szerinte koncentrálni kell: a bérlakásépítésre, a felújításokra és a lakásépítés támogatási rendszerének kialakítására. A szakember hozzátette: a szakma már megfogalmazta az igényeit.

A 16. budapesti lakásvásáron mintegy 100 ezer új és használt lakást kínál a 130-140 kiállító, a trendekhez igazodva lesz Zöldsziget, ahol az energiatudatos építéshez kapcsolódó technológiákat, termékeket lehet megismerni.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást