eur:
395.67
usd:
366.68
bux:
65714.75
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

A munkaadók a bürokrácia csökkentését várják a Fidesz-kormánytól

Vállalkozásbarát intézkedéseket, az állami bürokrácia csökkentését várja az új kormánytól a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének elnöke. Futó Péter szerint az állami újraelosztás jelenlegi szintjét 50-ről 40 százalékra, a 39 százalékos adócentralizációt pedig 32 százalékra kell csökkenteni ahhoz, hogy az ország versenyképessége javuljon.

Történelmi mértékű társadalmi támogatással kezdheti meg a munkát a következő kormány, a jelentős választói felhatalmazás kiváló lehetőséget teremt arra, hogy a kabinet vállalkozásbarát intézkedéseket hozzon - közölte az InfoRádióval a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének elnöke.

Futó Péter kiemelte: a munkahelyteremtéssel és megőrzéssel kell foglalkozni, ez a döntő probléma. Magyarországon a foglalkoztatási szint 55 százalék, ezzel szemben az uniós átlag 65, az amerikai 75, a távol-keleti pedig 85 százalékos - fejtette ki az elnök, hozzátéve, támogatják a Fidesz azon elképzelését, hogy 10 év alatt egymillió munkahelyet kell teremteni-

Az adó- és járulékcsökkentésnél kevés mozgástere lesz még idén az új kormánynak, de a bürokrácia csökkentésében nagy lehetőségek vannak - vélekedett Futó Péter. A szervezet elnöke szerint fontos az is, hogy az uniós pénzek minél nagyobb arányban a vállalkozásokhoz kerüljenek.

Az ország versenyképessége javításához az állami újraelosztás jelenlegi szintjét 50-ről 40 százalékra, a 39 százalékos adócentralizációt pedig 30-32 százalékra kell csökkenteni - mondta Futó Péter.

A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének elnöke szólt arról is, a hosszabb távú lépések között el kell kezdeni a szakoktatás fejlesztését, valamint a kutatás-fejlesztésre szánt összeget is növelni kell.

Hanganyag: Kaputa Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 10:22
×
×
×
×