Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A munkaadók a bürokrácia csökkentését várják a Fidesz-kormánytól

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Vállalkozásbarát intézkedéseket, az állami bürokrácia csökkentését várja az új kormánytól a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének elnöke. Futó Péter szerint az állami újraelosztás jelenlegi szintjét 50-ről 40 százalékra, a 39 százalékos adócentralizációt pedig 32 százalékra kell csökkenteni ahhoz, hogy az ország versenyképessége javuljon.

Történelmi mértékű társadalmi támogatással kezdheti meg a munkát a következő kormány, a jelentős választói felhatalmazás kiváló lehetőséget teremt arra, hogy a kabinet vállalkozásbarát intézkedéseket hozzon - közölte az InfoRádióval a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének elnöke.

Futó Péter kiemelte: a munkahelyteremtéssel és megőrzéssel kell foglalkozni, ez a döntő probléma. Magyarországon a foglalkoztatási szint 55 százalék, ezzel szemben az uniós átlag 65, az amerikai 75, a távol-keleti pedig 85 százalékos - fejtette ki az elnök, hozzátéve, támogatják a Fidesz azon elképzelését, hogy 10 év alatt egymillió munkahelyet kell teremteni-

Az adó- és járulékcsökkentésnél kevés mozgástere lesz még idén az új kormánynak, de a bürokrácia csökkentésében nagy lehetőségek vannak - vélekedett Futó Péter. A szervezet elnöke szerint fontos az is, hogy az uniós pénzek minél nagyobb arányban a vállalkozásokhoz kerüljenek.

Az ország versenyképessége javításához az állami újraelosztás jelenlegi szintjét 50-ről 40 százalékra, a 39 százalékos adócentralizációt pedig 30-32 százalékra kell csökkenteni - mondta Futó Péter.

A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének elnöke szólt arról is, a hosszabb távú lépések között el kell kezdeni a szakoktatás fejlesztését, valamint a kutatás-fejlesztésre szánt összeget is növelni kell.

Hanganyag: Kaputa Júlia