eur:
393.31
usd:
367.77
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

Alulteljesítő volt kedden a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 269,18 pontos, 1,07 százalékos csökkenéssel, 24.893,91 ponton zárt kedden.

A részvénypiac forgalma 16,3 milliárd forint volt kedden, a vezető részvények vegyesen változtak az előző napi záráshoz képest.

Vaszkó Szabolcs, az Erste Befektetési Zrt. üzletkötője elmondta: kedden alacsony forgalom mellett folytatódott a hétfőn kezdődött korrekció a részvénypiacokon, amellett, hogy a forint erősödött.

Rámutatott: elsősorban a - nyugat-európai olajtársaságokhoz hasonlóan teljesítő - Mol árfolyama húzta le a BUX-ot a hét második kereskedési napján. Nem hatottak a papír árfolyamára a hétfő este bejelentett, a társaság igazgatótanácsában bekövetkező jövőbeni személyi változások. Kiemelte: a magyar tőzsde kissé alulteljesítő volt, mind a nyugat-európai, mind a régiós börzékkel szemben.

Kovács Attila, az OTP Bank Nyrt. üzletkötője aláhúzta: a reggeli negatív nyitás után folyamatosan veszített értékéből a BUX egészen délig, amikor kismértékű optimizmus kezdődött a magyar börzén. A pozitívabb hangulat egészen az amerikai tőzsdék nyitásáig tartott, azt követően azonban tovább estek a nyugat-európai és a régiós tőzsdék is, mivel a tengerentúli mutatók negatív tartományba fordultak.

A szakértő úgy vélte, az elmúlt két napban tapasztalt esés még nem jelenti egy nagyobb csökkenés kezdetét, mivel a BÉT forgalma az átlagnál alacsonyabb volt, azonban ha a BUX a 24.200 pontos szint alá süllyed komolyabb zuhanásra lehet számítani a börzén.

A Mol árfolyama 600 forinttal, 2,86 százalékkal 20.400 forintra csökkent, 3,7 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP részvények ára 116 forinttal, 1,60 százalékkal 7.124 forintra esett, forgalmuk 9,8 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 7 forinttal, 0,88 százalékkal 807 forintra erősödött, forgalma 1,7 milliárd forint volt.

A Richter papírok árfolyama 240 forinttal, 0,54 százalékkal 44.370 forintra nőtt, a részvények forgalma 332,7 millió forintot ért el.

Az Egis 161,6 millió forintos forgalom mellett 50 forinttal, 0,23 százalékkal 21.500 forintra gyengült.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 2.181,80 ponton zárt kedden, ez 4,57 pontos, 0,21 százalékos csökkenés a hétfői záráshoz viszonyítva.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Fordulat a tőzsdéken, folytatódik az emelkedés

Fordulat a tőzsdéken, folytatódik az emelkedés

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap is úgy tűnik, hogy kitart, hiszen Ázsiában is nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódik az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×